Hoe installeer je een mediaspeler voor de eerste keer?

In deze tutorial wordt uitgelegd hoe je de set up doet van de installatie van jouw mediaspeler

Voor welke type mediaspelers kan ik deze handleiding gebruiken?

• IAdea MBR-1100
  • IAdea XMP-6250
  • IAdea XMP-7300

Wat zit er in het pakket?

• Mediaspeler
  • 12V adaptor
  • Netwerkkabel
  • HDMI kabel

Wat zijn de vereisten?

1. Een of meerdere schermen met HDMI ingang waar de mediaspeler aan gekoppeld kan worden.
2. Stroomvoorziening waar 24/7 stroom op geleverd wordt.
3. Netwerk port met stabiele internetverbinding die 24/7 internet levert.
4. Toestenbord of ten minste een muis die je kunt koppelen aan de USB ingang van de mediaspeler (alleen nodig als je instellingen van de mediaspeler wilt wijzigen).

Installatiestappen

Als je portrait georiënteerde fragmenten wilt gebruiken, zorg dan dat het scherm een kwartslag gekanteld is naar rechts. Zo komt de content correct op het scherm.

1. De mediaspeler koppelen aan je scherm. Koppel de HDMI kabel aan de mediaspeler. De ingang zit naast de 12V ingang aan de zijkant. Koppel nu de HDMI kabel met de andere kant aan het scherm. Als je een langere kabel nodig hebt, dien je deze zelf aan te schaffen.
  2. De mediaspeler koppelen aan breedband internet. Koppel de netwerkkabel aan de ethernet ingang op de mediaspeler. Deze ingang zit naast de USB ingang op de korte kant. Koppel nu de kabel met het andere uiteinde aan je internetmodem of -router. Als je een langere kabel nodig hebt, dien je deze zelf aan te schaffen. Als je de kabels hebt gekoppeld, gaan de groene en oranje lampjes boven de ethernet ingang knipperen.
  3. Configuratie scherm. Gebruik de [source] of [input] knop op je afstandsbediening om het scherm naar HDMI input te zetten.
  4. Mediaspeler koppelen aan stroom. Gebruik de stroomkabel om de DC 12V ingang van de speler aan te sluiten op een stroomvoorziening. Zorg dat er 24/7 stroom staat op de stroomvoorziening, omdat de mediaspeler stroomvoorziening nodig heeft om de automatische updates op te halen op verschillende tijden van de dag/nacht.
  5. Programmeer een afspeellijst en synchroniseer. Als je mediaspeler op de juiste manier is gekoppeld, ben je klaar om te starten! Bekijk ook de andere artikelen in deze kennisbank om meer te leren over het gebruik van ons narrowcasting portaal.W

Mocht je ergens hulp bij nodig hebben, neem dan contact op met de Support afdeling.