Installatiehandleiding XMP-8552

Leer stap voor stap hoe je de XMP-8552 mediaplayer installeert met onze handige installatiehandleiding.

XMP-8552 / XMP-8550 - IAdea

Benodigdheden

• Een of meer schermen met een HDMI-ingang waaraan de mediaplayer kan worden aangesloten. Als je meerdere schermen met één mediaplayer wilt aansturen (om één programma synchroon af te spelen), is ook videodistributieapparatuur (HDMI-verdelers, bekabeling en mogelijk verlengers) nodig.
  • Een stopcontact met 24-uursstroom (voor nachtelijke updates), binnen 1 meter van het scherm of de montageplaats van de mediaplayer.*
  • Een netwerkverbinding met internettoegang binnen 1 meter van de installatieplaats van de mediaplayer. Een vaste netwerkverbinding geeft de minste kans op storingen en verdient de voorkeur boven een wifi-verbinding.
  • Voldoende ruimte achter het scherm om de mediaplayer te plaatsen. Afmetingen: 110x70x30 mm (lengte x breedte x diepte)
  • Optioneel: een USB-toetsenbord en muis op het moment van installatie. Dit is nodig als je aanpassingen wilt maken aan de basisinstellingen van de mediaplayer, zoals netwerkinstellingen, wifi of videorestantie.

Inhoud van het installatiepakket

• Mediaspeler
  • Voedingsadapter 12V
  • Netwerkkabel (2 m)
  • HDMI-kabels 2 meter
  • Draadloze antenne
  • 2 strips met dubbelzijdige zelfklevende klittenband
  • Wandmontageplaat met montagebouten voor mediaspeler

Als je het scherm in staande oriëntatie (portret) wilt gebruiken, raadpleeg dan eerst de installatiehandleiding van het scherm. Sommige merken zijn niet geschikt om in portretstand te hangen. Als de leverancier portretmodus toestaat, moet je het scherm waaraan de mediaplayer is verbonden 90 graden draaien. In de meeste gevallen is dit met de klok mee, maar er zijn enkele uitzonderingen. Raadpleeg de installatiehandleiding van de leverancier of test de oriëntatie met een aangesloten mediaplayer voordat je het scherm installeert.

Plaatsing van de mediaplayer

Bepaal waar je de mediaplayer wilt installeren. Je hebt de volgende opties:

1. Direct achter het scherm met behulp van de meegeleverde dubbelzijdige klittenbandstrips.
  2. Bevestig deze aan de muur nabij het scherm met behulp van de meegeleverde wandmontageplaat. De meegeleverde HDMI-kabels zijn 35 en 100 cm lang en kunnen beide indien nodig worden gebruikt. Schroeven, pluggen voor de muur of een langere HDMI-kabel kunnen lokaal worden aangeschaft. Het gebruik van HDMI-kabels langer dan 10 meter wordt niet aanbevolen.
  3. Steek de mediaplayer rechtstreeks in de HDMI-ingang van het scherm. Bevestig in dit geval de netwerk- en voedingskabels zodanig dat de HDMI-ingang niet beschadigd kan raken wanneer de kabels worden getrokken.

Als de speler verder dan 100 cm van de HDMI-ingang van het scherm wordt geplaatst, moet een langere HDMI-kabel worden besteld of afzonderlijk worden aangeschaft. Houd er rekening mee dat dit een kabel van het type "male-female" moet zijn, dus een HDMI-verlengkabel. Een standaard HDMI-kabel past niet in de speler.

Als de afstand tussen het stopcontact en de installatielocatie van de mediaplayer meer dan 1 meter is, moet een langere adapter worden besteld of afzonderlijk worden aangeschaft.

Installatie van de mediaplayer

1. Plaats de mediaplayer aan de achterkant van het scherm of monteer deze aan de muur.
  2. Sluit de netwerkkabel aan op de internetverbinding en op de netwerkpoort (LAN) van de mediaplayer.
  3. Sluit de HDMI-kabel aan op de HDMI-uitgang van de mediaplayer en een vrije HDMI-ingang van het scherm.
  4. Sluit een netwerkkabel aan op de speler (voor wifi, zie Netwerk- en wifi-instellingen).
  5. Schakel het scherm in en selecteer de HDMI-ingang waaraan je mediaplayer is aangesloten volgens de handleiding van het scherm. Meestal gebeurt dit met de afstandsbediening door op de "input" of "source" knop te klikken.
  6. Sluit de voedingsadapter aan op het stopcontact en op de mediaplayer (DC 12V). Na ongeveer 30 seconden verschijnt een kort startmenu:

Na het opstartmenu wordt het contentprogramma gestart.

Als de speler geen verbinding maakt via de vaste netwerkinstellingen, controleer dan eerst de bekabeling en raadpleeg vervolgens de netwerkbeheerder.

Netwerk- en wifi-instellingen

De XMP-8552 wordt standaard geleverd voor een bekabelde verbinding met automatische IP-toewijzing (DHCP). Als de speler is aangesloten op een wifi-netwerk of als het bekabelde netwerk een vaste IP-configuratie vereist, kan dit worden ingesteld in het configuratiemenu van de mediaplayer.

Benodigdheden

• Een USB-muis
  • Een USB-toetsenbord (optioneel)

Toegang tot het configuratiemenu

1. Zorg ervoor dat de monitor is aangesloten en zichtbaar is vanaf de mediaplayer.
  2. Sluit de muis en indien nodig het toetsenbord aan op de USB-poorten van de mediaplayer.
  3. Start de mediaplayer door de voedingsadapter aan te sluiten.
  4. Na ongeveer 30 seconden krijg je de optie om naar het configuratiemenu van de mediaplayer te gaan.
  5. Selecteer en klik op "autoplay annuleren" met de muis. Klik vervolgens op "geavanceerd" om de instellingen te wijzigen:

Let op: als de speler al is opgestart, kun je ook het configuratiemenu betreden door de cursor in een hoek van het scherm te plaatsen en de linker muisknop 15 seconden ingedrukt te houden.

Klik op het pauze-icoon.

Netwerk- en andere mediaplayer-instellingen kunnen worden aangepast in het configuratiemenu.

Wifi instellen

Bij een vaste installatie wordt aanbevolen om de mediaplayer via een bekabeld netwerk aan te sluiten. Een vaste verbinding geeft de minste kans op storingen of problemen met updates. Als er geen bekabeld netwerk beschikbaar is en er is een wifi-netwerk beschikbaar met voldoende signaalsterkte, kan de speler hiermee worden verbonden:

1. Klik op "geavanceerd".
  2. Ga naar Netwerk> Draadloos Lan. Schakel eerst "Ethernet aan" uit door het selectievakje uit te schakelen.
  3. De beschikbare wifi-netwerken worden weergegeven. Selecteer het netwerk waarmee je wilt verbinden.
  4. Als je het wachtwoord correct hebt ingevoerd, verschijnt na enige tijd "verbonden".
  5. Je kunt nu het menu verlaten met de terugkeerpijl onderaan. Klik twee keer, eerst om de pijl van verticale naar horizontale positie te veranderen en de tweede keer om de pagina te verlaten.

De speler keert terug naar het oorspronkelijke scherm van het configuratiemenu. Als je niets doet, zal het na 15 seconden opnieuw beginnen af te spelen.

Wijzigingen in netwerkinstellingen: IP-configuratie

Als het bekabelde netwerk op locatie dit vereist, kan een vaste IP-configuratie worden ingesteld in de mediaplayer. Raadpleeg eerst de netwerkbeheerder. De speler is standaard ingesteld op automatische configuratie (DHCP), wat in de meeste gevallen voldoende is. Je kunt vaste IP-instellingen als volgt invoeren:

1. In het geavanceerde menu klik op "netwerk".
  2. Open Ethernet > Statische IP-instellingen, selecteer > Netwerk wijzigen > Geavanceerde opties > IP-instellingen" en klik op "statisch".
  3. Voer de gegevens in die je van de netwerkbeheerder hebt ontvangen.

Instellen van een proxyserver

Klik op "proxy" en kies "Handmatig". Voer de gegevens in die je van de netwerkbeheerder hebt ontvangen.

Je kunt nu het menu verlaten met de terugkeerpijl onderaan.

De speler keert terug naar het oorspronkelijke scherm van het configuratiemenu. Als je niets doet, zal het na 15 seconden opnieuw beginnen af te spelen.

Als de speler geen verbinding maakt met de vaste netwerkinstellingen, controleer dan eerst de bekabeling en raadpleeg vervolgens de netwerkbeheerder.

Problemen met het netwerk:

Als de speler niet online komt in je digital signage-account, kan er iets mis zijn met het netwerk. Controleer in dit geval of je met een ander apparaat (bijvoorbeeld een laptop) verbinding kunt maken met internet. Zo niet, neem dan contact op met de netwerkbeheerder. Als een laptop wel verbinding mag maken met internet, maar de mediaplayer niet online komt, kun je contact opnemen met de leverancier.

Problemen met het scherm:

Als het scherm de inhoud niet volledig weergeeft of vervormd is, controleer dan aan de hand van de handleiding van het scherm of de beeldverhouding op 16:9 staat of op volledig scherm. Als het scherm geen full HD-signaal accepteert, kan de mediaplayer worden ingesteld op een lagere resolutie. Neem hiervoor contact op met het servicecentrum.