Zelfinstallatie MBR-1100

Zelfinstallatie Handleiding MBR-1100

MEDIASPELER INSTALLATIE

Installatiehandleiding MBR 1100 mediaspeler

1. Benodigdheden

1. Een of meerdere schermen met een HDMI ingang waarop de mediaspeler aangesloten kan worden. Indien je met 1 mediaspeler meerdere schermen wilt aansturen (je speelt synchroon 1 programma af) dan is ook video distributie apparatuur (HDMI verdelers, bekabeling en evt. extenders) noodzakelijk.

1. Een stopcontact waar 24 uur per dag stroom op staat (in verband met nachtelijke updates), binnen 1 meter van het scherm of het opstelpunt van de mediaspeler.*

1. Een netwerkaansluiting met toegang tot internet binnen 1 meter van het opstelpunt van de mediaspeler. Een vaste netwerkaansluiting geeft de minste kans op storingen en verdient de voorkeur boven een wifi aansluiting.

1. Voldoende ruimte achter het scherm om de mediaspeler te plaatsen. Afmetingen: 110x70x30 mm (lengte x breedte x diepte)

1. Optioneel: Een USB keyboard en muis ten tijde van de installatie. Dit is nodig als je aanpassingen wilt doen in de basisinstellingen van de mediaspeler, zoals netwerkinstellingen, wifi of video resolutie.

1. Inhoud van het installatiepakket

• Mediaspeler
  • 12V USB voedingsadapter
  • Netwerkkabel(2 m )
  • HDMI kabels (30 cm, 100 cm)
  • Wireless antenne
  • 2 strookjes dubbelzijdig zelfklevend klitteband
  • Wandmontageplaat met montageschroeven voor mediaspeler

1. Voorbereiden van de installatie omgeving

Portrait opstelling

Als je het scherm in portrait oriëntatie (rechtop) wilt gebruiken, raadpleeg dan eerst de

installatiehandleiding van het scherm. Sommige merken zijn niet geschikt om in portrait

opgehangen te worden. Indien de leverancier portrait toestaat, dan dien je het scherm waar de

mediaspeler aan wordt gekoppeld 90 graden te draaien. In de meeste gevallen is dit met de

klok mee, maar er zijn enkele uitzonderingen. Raadpleeg hiervoor de installatiehandleiding van de

leverancier of test eerst de oriëntatie met een aangesloten mediaspeler voordat je het scherm

installeert.

Plaatsing van de mediaspeler

Bepaal waar je de mediaspeler wilt installeren. Je hebt hiervoor de volgende opties:

1. Direct achter het scherm door middel van de meegeleverde dubbele klittenband strookjes.
  2. In de buurt van het scherm op de wand schroeven d.m.v. de meegeleverde

wandmontageplaat. De meegeleverde HDMI kabels zijn 35 en 100 cm lang en kunnen

eventueel beide gebruikt worden. Schroeven, pluggen voor de wand of een langere HDMI

kabel kunnen in eigen beheer worden aangeschaft. Gebruik van HDMI kabels langer dan 10

meter wordt afgeraden.

1. Steek de mediaspeler rechtstreeks in de HDMI ingang van het scherm. Zet in dit geval de

netwerk en stroombekabeling goed vast zodat de HDMI ingang niet beschadigd kan

worden wanneer er aan de kabels getrokken wordt.

Indien de speler verder dan 100 cm van de HDMI ingang van het scherm wordt geplaatst dan

dient een langere HDMI kabel worden bijbesteld of in eigen beheer aangeschaft. Let op dat dit

een kabel van het type “male-female” moet zijn, dus een HDMI verlengkabel. Een standaard HDMI

kabel past niet in de speler.

Indien de afstand tussen het stopcontact en de opstelplaats van de mediaspeler meer dan 1

meter bedraagt dan dient een langere USB kabel te worden bijbesteld of in eigen beheer

aangeschaft.

1. Installatie van de mediaspeler

• Verwijder de dop, zodat de HDMI uitgang zichtbaar is:

• Plaats de mediaspeler op de achterkant van het scherm of bevestig deze aan de wand.

• Sluit de netwerkkabel aan op de internetaansluiting en op de netwerkpoort (LAN) van de

mediaspeler

• Sluit de HDMI kabel aan op de HDMI uitgang van de mediaspeler en een vrije HDMI input

van het scherm. NB: de HDMI uitgang van de speler is standaard voorzien van een

beschermkapje dat verwijderd mag worden

• Zet het scherm aan en selecteer de HDMI input waar je de mediaspeler op aan hebt

gesloten volgens de handleiding van het scherm. Meestal is dit d.m.v. de

afstandsbediening door op de knop ‘input’ of ‘source’ te klikken.

• Sluit de voedingsadapter aan op het stopcontact en op de mediaspeler (DC 12V). Na ca

30 seconden verschijnt een kort startscherm:

• Na het opstartscherm wordt het content programma gestart.

NB: Als je een persoonlijke inlog voor je narrowcasting account hebt gekregen en je installeert de

mediaspeler: Indien de speler nog niet is aangemeld verschijnt het startscherm. Op het moment

dat de speler is aangemeld kun je de hardware terugzien in je narrowcasting account en vanuit

daar fragmenten aanmaken. Een uitleg hoe je in je account aan de slag kunt vind je op:

http://support.cms-ds.com/nl/ zoek op 'Getting Started'.

Netwerk- en WiFi instellingen

De MBR 1100 wordt standaard geleverd voor bedrade aansluiting op een netwerk met automatische IP toewijzing (DHCP). Indien de speler op een WiFi netwerk wordt aangesloten of wanneer het bedrade netwerk een vaste IP configuratie vereist, dan kan dit worden ingesteld in het configuratiemenu van de mediaspeler.

Benodigdheden

• Een USB muis
  • Optioneel: een USB toetsenbord

1. Ga naar het configuratiemenu:
  • Zorg ervoor dat de monitor is aangesloten en zichtbaar is vanaf de mediaspeler.
  • Sluit de muis en evt. het toetsenbord aan op de USB poorten van de mediaspeler.
  • Start de mediaspeler op door de voedingsadapter aan te sluiten.
  • Na ca 30 seconden krijg je op het beeldscherm de mogelijkheid om in het configuratiemenu van de mediaspeler te komen. Selecteer en klik “cancel autoplay” met de muis. Klik vervolgens op “advanced” om de instellingen te wijzigen:

NB: Wanneer de speler al is opgestart is het ook mogelijk om in het configuratiemenu te komen door de cursor in een hoek van het scherm te plaatsen en de linkermuisknop 15 seconden ingedrukt te houden.

• In het configuratiemenu kunnen netwerk en overige instellingen van de mediaspeler aangepast worden.

1.   WiFi instellen. Bij een vaste installatie is de aanbeveling de mediaspeler via een bedraad netwerk aan te sluiten. Een vaste aansluiting geeft de minste kans op storingen of problemen met updates. Indien er geen bedraad netwerk aanwezig is, en er een WiFi netwerk beschikbaar is met voldoende signaalsterkte dan kan de speler hier op aangesloten worden:
    • Open het configuratiemenu.
  • Ga naar Network>Ethernet. Zet eerst “use ethernet” uit door het vinkje te de-selecteren:

• zet nu WiFi aan:

• De beschikbare WiFi netwerken worden  getoond:

• Selecteer het netwerk waar je verbinding mee wilt maken. Controleer of de signaalsterkte minimaal FAIR (of beter GOOD of EXCELLENT) is. Voer het wachtwoord in met het toetsenbord of gebruik de muis om het toetsenbord onder in beeld te bedienen. Klik op connect:

• Als je het wachtwoord goed hebt ingevuld verschijnt na enige tijd  “connected” in beeld:

• Je kunt nu het menu verlaten met het return pijltje onderin:

• De mediaspeler keert nu terug in het beginscherm van het configuratiemenu. Als je niets doet gaat hij na 15 seconden weer afspelen.

1.   Netwerkinstellingen wijzigingen (IP configuratie). Indien het bekabelde netwerk op locatie dit vereist dan kan een vaste IP configuratie worden ingesteld in de mediaspeler. Raadpleeg hiervoor eerst de beheerder van het netwerk. De speler staat standaard ingesteld op automatische configuratie (DHCP) wat in de meeste gevallen zal voldoen. Vaste IP instellingen kun je als volgt invoeren:
  • Ga naar het configuratiemenu van de speler.
  • Controleer of bij Network>Ethernet het vinkje “use ethernet” is geselecteerd.

• Open Ethernet>static IP settings, selecteer “use static IP”.
  • Vul de gegevens in die je van de netwerkbeheerder hebt ontvangen.
  • Als alles is ingevuld  klik je op “save” rechts bovenin.

• Controleer of de speler verbinding maakt met het netwerk:

• Je kunt nu het menu verlaten met het return pijltje onderin:

• De speler keert terug in het beginscherm van het configuratiemenu. Als je niets doet gaat hij na 15 seconden weer afspelen.

Wanneer de speler geen verbinding maakt op de vaste netwerkinstellingen controleer dan eerst de bekabeling en raadpleeg vervolgens de netwerkbeheerder.

1.   Netwerkinstellingen wijzigingen: proxyserver instellen. Indien het netwerk op locatie dit vereist dan kan een proxyserver worden ingesteld in de mediaspeler. Raadpleeg ook hiervoor de beheerder van het netwerk.
  • Ga naar het configuratiemenu van de speler.
  • Open Ethernet>More>Proxy.

• Vul de gegevens in en bevestig met “Done” (veld bypass proxy for is optioneel).

• Je kunt nu het menu verlaten met het return pijltje onderin:

• De speler keert terug in het beginscherm van het configuratiemenu. Als je niets doet gaat hij na 15 seconden weer afspelen.

Er gaat iets mis

• De speler komt niet online: Als de speler niet online komt in je narrowcasting account is er mogelijk iets mis met een netwerk. Controleer in dit geval of je met een ander apparaat (bijvoorbeeld met een laptop) wel verbinding met internet kunt maken. Indien dit niet het geval is: neem contact op met de beheerder van het netwerk. Indien met een laptop verbinding gemaakt mag worden met internet, maar de mediaspeler komt niet online dan kun je contact opnemen met de Support afdeling via 020-7548686 of support@easyscreen.tv.
  • Problemen met de weergave: Indien het scherm de content niet volledig of vervormd weergeeft controleer dan aan de hand van de handleiding van het scherm of de aspect ratio op 16:9 of op fullscreen staat. Indien het scherm geen full HD signaal accepteert kan de mediaspeler op een lagere resolutie gezet worden. Neem hiervoor contact op met de Support afdeling.

Willem Fenengastraat 21 1096 BL Amsterdam +31 (0) 20 754 86 86
support@easyscreen.tv
www.easyscreen.tv