Netwerkvereisten voor het narrowcasting platform

Ontdek welke netwerkvereisten essentieel zijn om het narrowcasting portaal soepel te gebruiken, zodat je content altijd optimaal wordt weergegeven.

Netwerkvereisten

Om het narrowvasting portaal te gebruiken, hebben de mediaspelers toegang tot het internet nodig. Als bepaalde IP adressen worden geblokkeerd, moeten ze gewhitelist worden.

De applicatie servers zijn in onze eigen netwerk achter Fortigate firewalls. Diensten zoals SSH zijn gedeactiveerd op publieke ports. Het netwerk wordt 24/7 gemonitord.

Subnets en ports die worden gebruikt voor de signage speler:

Content servers

Subnet 1:
80.246.181.160/27
IP adressen: 80.246.181.161 – 80.246.181.190

Subnet 2:
80.246.187.176/28
IP adressen: 80.246.187.177 – 80.246.187.190

Subnet 3:
82.201.72.192/27
IP adressen:  82.201.72.193 - 82.201.72.222

Ports: 80, 443 TCP

Let op: Sommige widgets (geprogrammeerde onderdelen van het programma) hebben mogelijk toegang nodig tot URL's die niet op onze content servers worden gehost. Ze worden gebruikt om live data input te genereren, zoals de weersvoorspelling of verkeersinformatie. Als deze widgets zijn geprogrammeerd, moeten de spelers/schermen toegankelijk zijn voor externe internettoegang naar deze URL's.

Tijdserver

devicesmil.cms-ds.com
Port: 123 NTP

Al het verkeer word extern geïnitieerd. Doorsturen van de port is niet nodig.

Als de toegang tot de subnets wordt geweigerd, dien je ze te whitelisten.

We blijven meerdere servers toevoegen om alle aanvragen te verwerken en om de groeiende load te verdelen. Daarom verzoeken we vriendelijk om onze subnets toe te voegen in plaats van IP adressen.

Alleen voor IAdea spelers

Bevestig dat je netwerkomgeving HTTPS toestaat.
Zorg dat de volgende domeinnamen beschikbaar zijn door je firewall en DNS (Domain Name Server) instellingen.

api.iadea.com
api.iadea.oniadea.com
files.iadea.oniadea.com
remote.iadea.oniadea.com