Ondersteunde bestandstypen

Dit artikel geeft een overzicht van de ondersteunde bestandstypen die geschikt is binnen ons platform.

Het CMS biedt veelzijdigheid en gebruiksgemak bij het uploaden van je content. Om een naadloze ervaring te garanderen, is het belangrijk op de hoogte te zijn van de ondersteunde bestandstypen die je kunt uploaden. Onderstaand beschrijven we de aanvaarde bestanden voor diverse soorten inhoud:

Video's:

• mp4: Dit formaat wordt veel gebruikt voor videomateriaal en biedt goede compressie zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.
  • avi: Audio Video Interleave, algemeen bekend als AVI, is een ander videoformaat dat vaak wordt ondersteund.
  • wmv: Windows Media Video (WMV) is een populair formaat voor Windows-gebruikers.
  • mov: Ontwikkeld door Apple, wordt het MOV-formaat vaak geassocieerd met QuickTime.
  • mpg: Het MPG-formaat, of MPEG, staat bekend om de balans tussen compressie en kwaliteit.
  • m4v: Dit formaat wordt vaak gebruikt voor videomateriaal op Apple-apparaten.

Let op het formaat van de content die je upload in het CMS.

Standaard resolutie is 1920 x 1080 en 1080 x 1920, afhankelijk van de oriëntatie van je beeldscherm.

Als je een bestand upload met een lagere resolutie, dan zal dit impact hebben op hoe het getoond wordt op het beeldscherm (lagere kwaliteit).

Afbeeldingen:

• jpg: Het JPEG-formaat is ideaal voor foto's met goede kwaliteit en compressie.
  • jpeg: Vergelijkbaar met JPG, is het JPEG-formaat geschikt voor afbeeldingen en foto's.
  • png: PNG-bestanden staan bekend om hun verliesvrije compressie, waardoor ze geschikt zijn voor grafische afbeeldingen.

Andere bestandstypen:

• PDF: Het PDF (Portable Document Format) is veelzijdig voor documenten en rapporten.

Door je aan deze ondersteunde bestandstypen te houden, kun je een soepel en efficiënt uploadproces van inhoud in het CMS waarborgen, waardoor je je inhoud op de best mogelijke manier kunt presenteren.