Probleemoplossingshandleiding voor Samsung Tizen Display-schermen

Deze checklist is ontworpen voor het oplossen van problemen met Samsung Smart Signage Display-schermen.

Als uw scherminstellingen niet overeenkomen (door een andere versie van SoC-scherm of Tizen-scherm), raden we aan om de fabrieksinstellingen te raadplegen.

1. Stroomkabel

• Controle: Is de stroomkabel goed aangesloten? Zorg ervoor dat de kabel stevig is aangesloten.
  • Stand-by-lampje: Als het stand-by-lampje continu rood brandt, is de monitor uitgeschakeld.

2. Tijdinstellingen

• Druk op de 'Menu'-knop op de afstandsbediening.
  • Navigeer naar Systeem → Tijd → Klok instellen.
  • Voer de juiste datum- en tijdinstellingen in.

3. Monitor opnieuw opstarten

• Zet de monitor uit en weer aan met de afstandsbediening.
  • Wacht 15 minuten en controleer in uw account of de monitor online is.
  • Als de monitor nog steeds offline is:
    • Zet de schakelaar aan de achterkant uit.
    • Haal de stroomkabel eruit, wacht 10 minuten en sluit deze weer aan.
    • Zet de schakelaar weer aan.
    • Controleer in uw narrowcasting-account of de hardware nu groen wordt weergegeven onder Media Players.

4. Netwerkinstellingen

• Netwerkstatus: Druk op de 'Menu'-knop op de afstandsbediening en navigeer naar Netwerk → Netwerkstatus. Controleer of de melding 'U bent verbonden met het internet' verschijnt.
  • Netwerkkabel: Controleer of de netwerkkabel goed is aangesloten aan de achterkant van de monitor.
  • Wi-Fi: Als de monitor verbinding maakt via Wi-Fi, ga naar Menu → Netwerk → Netwerkinstellingen, selecteer Draadloze verbinding, kies het juiste netwerk en voer het wachtwoord in.
  • Netwerkapparaat: Controleer of het netwerkapparaat/switch aanstaat en de LAN-lampjes knipperen. Start het netwerkapparaat opnieuw op door het 10 seconden los te koppelen en weer aan te sluiten.
  • Modem/Router: Start de modem/router opnieuw op door deze 10 seconden los te koppelen en weer aan te sluiten.
  • Netwerkwijzigingen: Controleer bij uw IT-beheerder of er wijzigingen zijn aangebracht in de firewall of IP-instellingen.

5. URL Launcher

• Toegang tot URL Launcher-instellingen: Ga naar Menu → URL Launcher-instellingen.
  • Selecteer 'Webapp installeren' en verifieer de vereiste URL in de installatiemanual voor het specifieke schermtype.
  • Navigeer naar de URL Launcher en start TizenSOC.

6. Auto Source

• Controleer of Auto Source is ingeschakeld:
    • Druk op de 'Menu'-knop op de afstandsbediening.
    • Navigeer naar Systeem → Auto Source Recovery en zet Auto Source op AAN.

7. Primary Source Recovery

• Controleer of Primary Source Recovery is ingeschakeld:
    • Druk op de 'Menu'-knop op de afstandsbediening.
    • Navigeer naar Systeem → Auto Source Recovery en zet Primary Source Recovery op AAN.

8. Primary Source

• Zorg ervoor dat de Primary Source is ingesteld op HDMI:
    • Druk op de 'Menu'-knop op de afstandsbediening.
    • Navigeer naar Systeem → Auto Source Recovery en zet de bron op HDMI.

9. Auto Power

• Controleer of Auto Power is ingeschakeld:
    • Druk op de 'Menu'-knop op de afstandsbediening.
    • Navigeer naar Systeem → Power Control en zet Auto Power op AAN.

10. Eco Solution

• Zorg ervoor dat alle Eco Solution-opties zijn uitgeschakeld:
    • Druk op de 'Menu'-knop op de afstandsbediening.
    • Navigeer naar Systeem → Eco Solution en zet alle opties op UIT.

11. Firmware-update

• Controleer of uw scherm de nieuwste firmware heeft. Neem contact op met het Service Center voor hulp bij het updaten van de firmware.

12. Actieve afspeellijst

• Controleer in uw narrowcasting-account of er een actieve afspeellijst is. Ga naar Overzicht per Media Player (voor hoofdgebruikers of subgebruikers) of Programma-afspeellijsten (voor individuele gebruikers) en zorg ervoor dat er een afspeellijstbalk is voor vandaag met een tijdsaanduiding (bijv. 11:00-13:00).

Optioneel: Netwerkserversettings configureren voor Samsung Remote

• Ga naar Menu → Netwerk → Server Netwerkinstellingen → Verbinden met server.
  • Voer de volgende gegevens in:

Neem contact op met uw leverancier voor hulp bij het verbinden van uw apparaat met de server.