Hoe stel ik een Screen Takeover in?

In dit artikel leer je hoe je een screen takeover moet instellen in het CMS.

Met de Screen Takeover kan je een geprogrammeerde afspeellijst voor een bepaalde periode onderbreken met video's of afbeeldingen. Deze functionaliteit is erg handig voor menuborden. Deze functionaliteit is niet standaard beschikbaar; neem bij interesse contact op met je contactpersoon om het te activeren.

Stappen:

Ga in je account naar Schermindeling links in het menu:

Selecteer Maak Schermindeling rechtsboven en daarna kies je Screen Takeover:

Let op! Er is geen preview beschikbaar voor de Screen Takeover.

Hardware: XMP-8552 / XMP-7500.

Netwerk: Verbind de hardware met het internet via een bekabelde verbinding. Anders kunnen we geen goede prestaties garanderen.

Vul de benodigde velden in. Hieronder uitleg over de velden:

Tijd tussen media takeover
Dit is de tijd in minuten hoe vaak de schermovername zal worden getriggerd. Als we bijvoorbeeld een video van 10 seconden hebben en we stellen het interval in op 1 minuut, dan zal na het afspelen van de video deze opnieuw worden afgespeeld na 50 seconden.

Laat progressie balk zien
Het is optioneel om een progressiebalk te tonen tijdens of tussen de schermovernames.
Deze progressiebalk speelt zich af van het eerste tot laatste ingestelde scherm. Er staat nu een maximaal aantal schermen ingesteld; als je meer schermen wilt gebruiken dan kun je dit aangeven bij Support en dan kunnen de velden hiervoor worden geactiveerd. Er zit geen limiet op het aantal schermen.

Video's moeten dezelfde timing hebben om synchroon te kunnen lopen.

Opzetten schermen & Media
Je kan kiezen tussen een video en een afbeelding om te tonen tijdens de schermovername. Afhankelijk van de keuze zullen de bijbehorende velden verschijnen.

Om ervoor te zorgen dat de juiste video op het juiste scherm wordt afgespeeld, moeten we de player ID voor de speler definiëren in hun overeenkomstige invoerveld. Vraag Support om de player-ID’s.

Als je 1 video wil tonen over meerdere schermen, dan dien je deze video in stukjes te knippen. Hou rekening met onderstaande:

Landscape:

• Landscape 1 scherm: 1920x1080 - 1x Video voor 1 scherm: 1920x1080
  • Landscape 2 schermen: 3840x1080 - 2x Video voor 1 scherm: 1920x1080

• Landscape 3 schermen: 5760x1080 - 3x Video voor 1 scherm: 1920x1080

• Landscape 4 schermen: 7680x1080 - 4x Video voor 1 scherm: 1920x1080

• Landscape 5 schermen: 9600x1080 - 5x Video voor 1 scherm: 1920x1080

Portrait:

• Portrait 1 scherm: 1080x1920 - 1x Video voor 1 scherm: 1080x1920 (exporteer gekanteld naar links in 1920x1080)
  • Portrait 2 schermen: 2160x1920 - 2x Video voor 1 scherm: 1080x1920 (exporteer gekanteld naar links in 1920x1080)

• Portrait 3 schermen: 3240x1920 - 3x Video voor 1 scherm: 1080x1920 (exporteer gekanteld naar links in 1920x1080)

• Portrait 4 schermen: 4320x1920 - 4x Video voor 1 scherm: 1080x1920 (exporteer gekanteld naar links in 1920x1080)

• Portrait 5 schermen: 5400x1920 - 5x Video voor 1 scherm: 1080x1920 (exporteer gekanteld naar links in 1920x1080)

Na het invullen van alle velden, klik je onderaan op Volgende. Je kunt nu de programmering instellen voor de Takeover wanneer deze actief moet zijn. Klik weer op Volgende om te selecteren op welke mediaspelers/groepen het actief moet zijn. Synchroniseer de betreffende hardware om het direct te activeren; anders zal het vanaf de nachtelijke automatische synchronisatie worden geactiveerd.