Azure Active Directory - Set-up handleiding Single Sign On voor Digital Signage

Dit document beschrijft de stappen die nodig zijn om Single Sign On in te schakelen via Azure Active Directory.

Houd er rekening mee dat Azure Active Directory Microsoft Entra ID aan het worden is. Het kan gebeuren dat dit document 'Active Directory' beschrijft, maar dat het al vervangen is door 'Entra ID' op het Azure portaal.

Stap 1: Tenant-ID verkrijgen

De Digital Signage-applicatie heeft de Tenant ID nodig om de SSO-functionaliteit te realiseren:

• Log in op het Microsoft Azure portaal - https://portal.azure.com - met een admin gebruiker.
  • Ga naar Active Directory
  • Ga naar overzicht
  • Ontvang huurder ID
  • Stuur Huurders ID naar de contactpersoon van uw CMS leverancier.

Zodra we de Tenant ID hebben ontvangen en verwerkt, nemen we contact met je op. Daarna kun je verder met stap 2.

Opmerking: de SSO werkt alleen voor subgebruikers!

Stap 2: Digital Signage-applicatie aansluiten

In deze stap log je in op de Digital Signage-applicatie met je Microsoft Azure admin-gebruiker:

• Ga naar https://app.cms-ds.com/login
  • Klik op de knop 'Aanmelden met Azure
  • Log in met admin-gebruiker
  • De Digital Signage-toepassing verschijnt nu in de lijst van Enterprise-toepassingen op het Azure-portaal.

Stap 3: De toepassing Digital Signage configureren

In deze stap configureert u de toepassing die nu verschijnt in de lijst met Enterprise-toepassingen:

• Menu 'Properties': client moet 'Enable for users to sign in' instellen op Yes, en 'User assignment required' op Yes.
  • Als 'Gebruikerstoewijzing vereist' is ingesteld op Nee, betekent dit dat alle gebruikers van deze Azure tenant de applicatie kunnen gebruiken om in te loggen op het CMS.
  • Als 'Gebruikerstoewijzing vereist' is ingesteld op Ja, betekent dit dat alleen toegewezen gebruikers van deze Azure-tenant de applicatie kunnen gebruiken om in te loggen op het CMS.
  • Wijs onder 'Gebruikers en groepen' gebruikers toe die toegang moeten hebben tot de Digital Signage-applicatie.
  • Stel onder machtigingen "Toestemming verlenen aan beheerder" in op machtigingsaanvragen voor de toepassing Digital Signage.

Op dit punt kan elke toegewezen gebruiker de Digital Signage-toepassing gaan gebruiken met behulp van de Single Sign On-functionaliteit.