Een iCal-URL maken voor de Agenda-widget

Volg de handleiding om een ICS (iCalendar) URL te genereren voor de Agenda-widget, zodat u de komende agendapunten kunt weergeven op uw Digital Signage-schermen.

Dit artikel bevat instructies voor gebruikers van Office 365, Outlook en Google Calendar. Volg de juiste sectie op basis van uw kalenderdienst.

Houd er rekening mee dat deze handleiding niet compatibel is met de Office 365-app. Om door te gaan, moet u inloggen op https://outlook.office.com/ met uw e-mailgegevens en vervolgens de onderstaande stappen volgen.

Instructies voor het Instellen van de Agenda-Widget

Voor Outlook-gebruikers

Stap 1: Verkrijg uw ICS-URL

1. Inloggen op Outlook:

2. Toegang tot de Agenda-instellingen:

• Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek.
    • Selecteer "Agenda" in het menu aan de linkerkant.
    • Kies "Gedeelde agenda's".
  3. Verkrijg de ICS-URL:

• Selecteer de agenda die u wilt publiceren en vink de optie "Kan alle details bekijken" aan.
    • Klik op "Publiceren".
    • Kopieer de verstrekte ICS-URL.

Voor Google Calendar-gebruikers

Stap 1: Verkrijg uw ICS-URL

1. Inloggen op Google Calendar:

2. Toegang tot de Agenda-instellingen:

• Zoek de agenda die u wilt delen in de linkerzijbalk.
    • Beweeg de muis over de agendanaam, klik op de drie verticale stippen (Meer opties), en selecteer "Instellingen en delen".
    • Scroll naar beneden naar het gedeelte "Agenda integreren".
    • Kopieer de URL bij "Geheime adres in iCal-indeling".

Verkrijg de ICS-URL:

Zorg ervoor dat je de URL kopieert die begint met "https". Als de URL dit nog niet bevat, voeg het dan aan het begin toe.

Stap 2: De Widget Maken

Ongeacht of u Outlook of Google Calendar gebruikt, volgt u deze stappen om de Agenda-widget te maken:

1. Begin met het maken van de widget:

• Klik op "Create Clip".
  2. Voeg de Agenda-widget toe:

• Ga naar de Agenda-widget onder "Websites / Dashboard" en klik op "Toevoegen aan afspeellijst".
  3. Configureer de widget:

• Vul alle vereiste velden in.
    • Selecteer "Handmatig" of "iCal" als invoertype en kies "iCal Agenda".
    • Plak de ICS-URL die u hebt gekopieerd in Stap 1.
    • Bekijk een voorbeeld van uw agenda voor de komende 5 dagen. U kunt de weergave ook aanpassen om tot 10 dagen te tonen.