Toon je Zermelo informatie op jouw narrowcasting beeldschermen

In dit artikel ontdek je hoe je Zermelo kan koppelen met je narrowcasting beeldschermen.

De "Aanwezige Leraren" en "Roosterwijzigingen" zijn de 2 mogelijke fragmenten binnen het CMS. Het "Aanwezige Leraren Fragment" toont huidige leraren en hun afwezigheidsduur, terwijl het "Roosterwijzigingen Fragment" een overzicht biedt van wijzigingen in het lesrooster. Beide fragmenten ondersteunen aanpassingen zoals paginering, kleuren, logo's en achtergrondafbeeldingen om een persoonlijke gebruikerservaring mogelijk te maken.

Domein en access token

Voor het ophalen van de benodigde data is een domein vereist, bijvoorbeeld in de volgende indeling: https://voorbeeld.zportal.nl.

Daarnaast moet een gebruiker worden aangemaakt met een toegangscode (access token) die de juiste leesrechten (Afwezigheden en Roosteroverzichten) heeft via de schoolfuncties om toegang te krijgen tot de benodigde data.

Zodra de access token en het domein beschikbaar zijn, kan je deze doorgeven aan jouw contactpersoon van de support afdeling. Jouw contactpersoon zal deze gegevens koppelen aan jouw account.

Bij het aanmaken van een Zermelo koppeling wordt aangeraden de verstrekte link te raadplegen voor gedetailleerde instructies en advies om de koppeling zowel correct als veilig te configureren.

https://support.zermelo.nl/guides/applicatiebeheerder/gebruikers- en-rechtenbeheer-2-volume/gebruikers-en-rechtenbeheer-2/

Het fragment is beschikbaar voor landscape beeldschermen met een resolutie van 1920x1080

Zermelo Afwezige Leraren

Dit fragment toont de aanwezige leraren van vandaag en bevat de afgekorte naam van de leraar en de duur van afwezigheid. De duur kan op drie manieren worden weergegeven:

1. Als een leraar een aantal uur afwezig is binnen één dag, wordt de van/tot tijd getoond.
  2. Als een leraar binnen één dag 8 uur of langer afwezig is, wordt "hele dag afwezig" weergegeven.
  3. Als er meerdere dagen afwezigheid zijn en de optie "Toon afwezig t/m" is geselecteerd tijdens het aanmaken van het fragment, wordt "t/m" gevolgd door de datum waarop de leraar weer aanwezig is.
  4. Maximaal 20 afwezigheden kunnen op het scherm worden weergegeven, met paginering voor extra afwezigheden.

Bij het gebruik van dit fragment zijn de volgende opties beschikbaar:

• Schooljaar: Gewenst schooljaar invullen voor het juiste school-ID.
  • School-ID: Kies de gewenste locatie.
  • Tijd per pagina: Stel de tijdsduur per pagina in.
  • Titel: Geef een titel voor het fragment op.
  • Toon afwezig t/m: Toon tot wanneer leraren afwezig zijn bij meerdere dagen afwezigheid.
  • Toon logo: Toon het logo op het scherm.
  • Eigen kleuren: Pas de kleuren aan naar eigen voorkeur.
  • Optionele afbeelding als achtergrond.

Zermelo Roosterwijzigingen

Dit fragment toont de roosterwijzigingen voor studenten.

1. Bij het aanmaken van het fragment kan worden aangegeven voor hoeveel dagen de wijzigingen moeten worden getoond. Als er wijzigingen zijn voor die dag, worden ze weergegeven.
  2. Wijzigingen worden per uur weergegeven, verdeeld over twee pagina's van het eerste tot het achtste uur. Als er geen wijzigingen zijn voor een specifiek uur, wordt de tekst "Geen roosterwijzigingen voor dit uur" weergegeven.
  3. Bij meer wijzigingen dan op één scherm passen, zal er verticaal worden gescrold om alle wijzigingen weer te geven.

Bij het aanmaken van dit fragment zijn de volgende opties beschikbaar:

• Schooljaar: Vul hier het gewenste schooljaar in.
  • School-ID: Kies de gewenste locatie.
  • Toon x dagen: Stel in voor hoeveel dagen je de wijzigingen wilt tonen.
  • Tijd per pagina: Stel de tijdsduur per pagina in.
  • Tijd per wijziging: Bepaal de interval tussen verticale scrolls bij meerdere wijzigingen per uur.
  • Vervangende leraar: Kies of vervangende en vervangen leraren als afzonderlijke blokken moeten worden weergegeven.
  • Toon logo: Toon het logo op het scherm.
  • Eigen kleuren: Pas de kleuren aan naar eigen voorkeur.
  • Optionele afbeelding als achtergrond.

Technische specificaties

Zermelo Afwezige Leraren

Om gebruik te maken van de Zermelo koppeling zijn de volgende informatie-items essentieel:

• data.start
  • data.end
  • data.employee
  • data.lastName

Zermelo Roosterwijzigingen

Om gebruik te maken van de Zermelo koppeling zijn de volgende informatie-items essentieel:

• data.changeDescription
  • data.cancelled
  • data.modified
  • data.locations
  • data.teachers
  • data.endTimeSlot
  • data.subjects
  • data.groups