PowerBI data eenvoudig tonen via het CMS op jouw narrowcasting beeldschermen

Met dit artikel kom je erachter hoe je PowerBI kan koppelen met je narrowcasting beeldschermen via het CMS.

Hier is een stapsgewijze handleiding om Power BI in te stellen voor het registreren van een app in Azure, het maken van een beveiligingsgroep, het verkrijgen van de Tenant ID, het configureren van Power BI, het ophalen van dashboards en rapporten, het verbinden van capaciteit en het invullen van tokens.

Requirements

• XMP-7500 mediaspeler of hoger
  • Landscape
  • Bekabeld netwerk (UTP)

Registreren van een App in Azure

1. Ga naar de Azure-portal.
  2. Ga naar 'App-registraties' in het menu van Active Directory en selecteer 'Nieuwe registratie'.
  3.  Geef een naam op, bijvoorbeeld "PowerBi," selecteer "Enkele tenant" en klik op "Registreren."
  4. Noteer de "Toepassingsclient-ID" voor gebruik bij het integreren met de API.
  5. Klik op "API-toestemmingen toevoegen" en selecteer "Power BI-service."
  6. Verleen toegang tot verschillende delen van de Power BI API-functionaliteit door de volgende toestemmingen toe te voegen:
  • App.Read.All
  • Dashboard.Read.all
  • Dataset.Read.all
  • Report.Read.all
  • Workspace.Read.all
  1. Klik vervolgens op "Admin-toestemming verlenen voor uw organisatie" en accepteer de voorwaarden.
  2. Ga naar "Certificaten en geheimen" en maak een nieuw geheim aan dat wordt gebruikt bij het gebruik van de API.
  3. Geef het geheim een naam en bepaal de geldigheidsduur.
  4. Houd er rekening mee dat het geheim slechts één keer zichtbaar is na het aanmaken.

Creëren van een Beveiligingsgroep
1. Ga naar "Azure Active Directory" > "Groepen" > "Nieuwe groep."
2. Selecteer "Beveiliging" en geef de groep een naam.
3. Voeg leden toe aan de gecreëerde app door op "Leden toevoegen" te klikken en de app te selecteren.

Verkrijgen van de Tenant ID
- De Tenant ID is te vinden in het hoofdmenu van Active Directory.

Configureren van Power BI
1. Ga naar Power BI.
2. Ga naar de gewenste workspace.
3. Ga naar 'Instellingen' en selecteer 'Beheerportal.'
4. Kies 'Tenantinstellingen' en scroll naar 'Ontwikkelaarsinstellingen.'
5. Schakel 'Insluiten van inhoud in apps in,' 'Service-principals toestaan om Power BI API's te gebruiken' in en voeg de eerder aangemaakte beveiligingsgroep toe.
6. Ga naar de gewenste workspace die je wilt insluiten en schakel toegang in.
7. Klik op 'Toegang' en voeg de serviceprincipal toe als lid of beheerder (viewer werkt niet).

Let op:

Op het moment dat je geen internetverbinding hebt, zal Power BI niet afgespeeld worden op je narrowcasting beeldscherm!

Verkrijgen van de Workspace ID
- Ga naar de workspace en je vindt de ID in de bovenste URL.

Verkrijgen van een Dashboard ID
- Ga naar de workspace en klik op het gewenste dashboard. De dashboard-ID is te vinden in de URL.

Verkrijgen van een Rapport ID
- Ga naar de workspace en klik op het gewenste rapport. De rapport-ID is te vinden in de URL.

Verbinden van Capaciteit

Invullen van Tokens
  • Om de Client ID, Tenant ID en Client Secret in te vullen, ga naar het CMS en vervolgens klik je rechtsboven op je account naam en in de dropdown op Profiel.
  • Op je profielpagina, klik op "Aangepaste velden" en vul de tokens in.
  • De overige tokens, zoals Workspace ID, Report ID of Dashboard ID, kunnen worden ingevuld tijdens het maken van de clip.
  • Selecteer het type dat je wilt gebruiken en vul de tokens in voor je dashboard of rapport en je workspace.
  • Het wordt aanbevolen om een lange duur in te stellen voor je clip, vanwege de lange laadtijd van Power BI. Als je het veld voor duur in seconden leeg laat, zal het een oneindige duur hebben.

Als je deze velden niet kan invullen, neem dan contact op met de support afdeling!

Row-Level-Security

Mocht je organisatie gebruik van Row-Level-Security (RLS), hou dan rekening met het volgende:

- Checkbox selecteren in het CMS

- Tag gebruiken die de data toont die je kan tonen, deze tag kan je vinden in de Power BI omgeving.

De benaming van de tag moet identiek zijn in zowel het CMS als de Power BI omgeving.

Hier onder kan je meer info vinden over RLS:

https://learn.microsoft.com/en-us/power-bi/enterprise/service-admin-rls